AuditPro , Monitoring, SAM, Správa licencí :: Co znamená GDPR a co znamená GDPR pro vás

Co znamená GDPR a co znamená GDPR pro vás

GDPR je obecné nařízení na ochranu osobních údajů  (General Data Protection Regulation).

Jedná se o  dosud nejvíce ucelený soubor pravidel na ochranu dat na světě. GDPR se dotkne každého, kdo shromažďuje nebo zpracovává osobní údaje Evropanů, včetně společností a institucí mimo území EU, které působí na evropském trhu.


co


Nařízení míří na firmy, instituce i jednotlivce, kteří zacházejí s osobními údaji – zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů, a to napříč segmenty a odvětvími. Zasáhne i ty, kteří sledují či analyzují chování uživatelů na webu, při používání aplikací nebo chytrých technologií. Cílem GDPR je chránit digitální práva občanů EU.


jaa


Ať už jde o bankovní instituce, zdravotnictví, veřejnou správu, nebo e-shopy, všichni se budou v dohledné době potýkat s nutností upravit způsob zpracovávání osobních údajů. V případě závažného porušení pak budou firmám hrozit vysoké pokuty, které pro ně mohou být až likvidační.  

GDPR začne v celé EU platit jednotně od 25. května 2018. V Česku tak nahradí současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.

Až 80 % společností mělo minulý rok bezpečnostní incident, ale jenom 9 % se o tom dozvědělo. Přitom závažný únik citlivých dat znamená pro firmy ztrátu průměrně 96 000 000 Kč.


spl


Jak zajistit, aby data zůstaly tam, kde mají? 

Jak se ochránit?

Máme pro vás řešení :-) Klikněte zde .

Zpět
Copyright © FairNet Group CZ, spol. s r.o., EVici tvorba www stránek a e-Shopů, system UPgates
Mapa stránek | Obchodní podmínky